Paint it black: gastexpo in Hof Van Busleyden

  • 2 juli 2020

Een mooie KITOS-samenwerking tussen modestudenten van Ursulinen Mechelen, fotografieleerlingen en leerlingen schoonheidsverzorging en Haarstilist van COLOMAplus leverde de expo Paint it Black op in het Museum Hof van Busleyden.

Een fijn KITOS-project tussen de KITOS-scholen Ursulinen Mechelen en COLOMAplus i.s.m. het Museum Hof van Busleyden.

Zwart en mode gaan al heel lang hand in hand. De modestudenten van Ursulinen Mechelen verdiepten zich dit schooljaar in het thema Back to Black, naar aanleiding van de tentoonstelling in Museum Hof van Busleyden.

Zij bestudeerden de modetrends uit de Bourgondische periode en kozen elk een kenmerkend detail uit een schilderij. Dit maakten ze nauwgezet na in onbewerkte wol en linnen. Met behulp van aloude verftechnieken kleurden ze het detail zwart, helemaal volgens de zwart-recepten uit die tijd.

Samen met de leerlingen van 6 Fotografie, 6 Schoonheidsverzorging en 7 Haarstilist van COLOMAplus brainstormden ze over de creatieve invulling van een professionele modeshoot: welke make-upkleuren, bourgondische kapsels én de juiste locatie voor de shoot? De voorbereidingen kan je hier bekijken.

De silhouetten worden van 2 juli tot en met 13 september tentoongesteld in de tijdelijke tentoonstelling Paint it Black op de zolder van het museum. Eén van de details is ook terug te vinden in de Back to Black-museumzaal.

De modeshoot werd nog in februari 2020 ingeblikt in en rond het museum Hof van Busleyden. De indrukwekkende resultaten zijn te bewonderen in de tuin van het museum.