De eerste schoolweek: een warm welkom aan oude en nieuwe gezichten

  • 4 september 2020

De eerste schoolweek is (bijna) achter de rug. Dankzij de inzet van leerlingen, ouders en leerkrachten verliep alles vlot. De leerkrachten in onze verschillende scholen pakten ook dit jaar de eerste schoolweek op een creatieve manier aan. Hoe dat ging? Lees verder!

De eerste schoolweek is (bijna) achter de rug. Al onze leerlingen werden hartelijk verwelkomd in hun nieuwe klas of school. De eerste dagen van het nieuwe schooljaar zijn altijd spannend, zeker in deze coronatijden. Maar dankzij de goede voorbereiding van de leerkrachten en directies én de goede inzet van alle leerlingen en hun ouders verliep alles vlot. Mondmaskers worden zonder zeuren gedragen in de klas, handen worden regelmatig extra ontsmet.

De leerkrachten pakten ook dit jaar de eerste schoolweek op een creatieve manier aan. Op basisschool Ursulinen Mechelen werden de leerlingen feestelijk verwelkomd met live pianomuziek. Maar er is meer! De piano blijft namelijk vast op de speelplaats staan zodat de leerlingen kunnen (leren) spelen. In college Hagelstein ontdekten de leerlingen via een fotozoektocht dan weer nieuwe plekken in de school. In COLOMAplus werden niet alleen nieuwe leerlingen, maar ook nieuwe en vernieuwde lokalen voorgesteld. Op onze Montessorischool gingen de kinderen meteen enthousiast aan de slag in de moestuin. In basisschool Sint-Jan vierden ze het nieuwe schooljaar met kleurrijke ballonnen, en ook in de andere basis- en secundaire scholen zorgden de leerkrachten voor een verrassend en warm onthaal aan de schoolpoort. Hieronder een impressie van onze eerste schooldagen.