Voorleesweek in de KITOS-scholen – rarara wie leest voor?

  • 27 november 2020

Corona houdt de voorleesweek op onze basisscholen niet tegen!

StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier leest live online voor aan het tweede leerjaar van basisschool O.L.V. van de Ham. De Latinisten van Ursulinen Mechelen bezorgen een voorlees-stopmotionfilmpje met verhalen uit de klassieke oudheid aan leerlingen van basisschool Ursulinen Mechelen.

Alle scholen van de scholengroep KITOS, katholieke scholengroep regio Mechelen, doen sinds jaar en dag mee aan de voorleesweek en nodigen daarvoor gastvoorlezers, ouders of grootouders uit.

Dit jaar is dat moeilijk, maar zeker niet onmogelijk! Onze scholen gingen op zoek naar digitale alternatieven. Heel veel basisscholen, zoals basisschool Ursulinen Mechelen, Sint-Lambertus Muizen, Basisschool Onze Lieve Vrouw van de Ham Mechelen en Sint-Jan in Tisselt deden een oproep naar de eigen (groot)ouders of gezinsleden om filmpjes te bezorgen waarin zij voorlezen. Aan deze oproepen werd in elk van onze scholen massaal gehoor gegeven. De filmpjes worden bekeken in de klas, tijdens de middagpauzes enz. Leraren wisselen soms van klas om aan andere kinderen voor te lezen.

De latinisten van Ursulinen Mechelen bezorgden aan de leerlingen van hun basisschool in ieder geval een fijne verrassing. Zij lazen spannende verhalen uit de Grieks-Romeinse oudheid voor en illustreerden dit met stopmotionfilmpjes met Playmobil.

De tweedeklassers van Basisschool Onze Lieve Vrouw van de Ham schoten echter de hoofdvogel af. Zij strikten StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier om live online een verhaal voor te lezen.