Schakeljaar Hoger Onderwijs

  • 28 april 2021

Een praktijkgericht diploma uit het BSO en toch met een grotere kans op slagen naar het hoger onderwijs? Bereid je nu voor via het unieke algemeen vormende schakeljaar van de katholieke scholengemeenschap Regio Mechelen.

Een praktijkgericht diploma uit het BSO en toch met een grotere kans op slagen naar het hoger onderwijs? Bereid je nu voor via het unieke algemeen vormende schakeljaar van de katholieke scholengemeenschap Regio Mechelen. Onze scholen Ursulinen Mechelen en Sint-Norbertusinstituut Duffel werken hiervoor samen met Technische Scholen Mechelen (TSM) én met de instellingen hoger onderwijs uit onze regio (AP Hogeschool en Thomas More).

VORM, Katholieke Scholen Regio Mechelen biedt een oplossing aan studenten die toch vanuit het BSO de sprong naar het hoger onderwijs willen wagen: een schakeljaar Hoger onderwijs. Het gaat concreet om een zeer algemeen vormend 7de jaar. Het studieritme zal er veel hoger liggen dan in andere specialisatiejaren BSO. De nadruk komt te liggen op talen, wiskunde en wetenschappen, aangevuld met een unieke interessecomponent via seminaries. De student kan er kiezen tussen economie, STEM en sociale wetenschappen om zo in te spelen op een eventuele vervolgrichting in het hoger onderwijs.

De opleiding wordt administratief ingericht door TSM, Technische Scholen Mechelen. De lessen zullen plaatsvinden op 3 mogelijke campussen.
Het unieke samenwerkingsproject tussen de verschillende scholen  (Ursulinen Mechelen, Sint-Norbertus Duffel en Technische Scholen Mechelen) laat studenten proeven van verschillende campussen.  Een samenwerking met de in de regio aanwezige hogescholen (Thomas More en AP Hogeschool) zorgt ervoor dat het studentenleven realistischer wordt.”

Meer informatie, met getuigenissen van leerlingen, vind je in deze brochure.

Inschrijven kan vanaf via deze link of via onderstaande scholen, waar je ook meer informatie kan aanvragen.