Een kijkje op onze scholen tijdens de eerste schooldag

  • 3 september 2021

Kijk binnen op de eerste schooldag!

Onze scholen zijn na een deugddoende vakantie opnieuw opgestart. Elke school heeft zo zijn eigen manier om (nieuwe) leerlingen te ontvangen, maar ze hebben één ding gemeen: veel goesting om aan een nieuw schooljaar te beginnen.

In de meeste middelbare scholen is 1 september alleen de eerste schooldag voor de eerstejaars. Zo kunnen ze rustig wennen aan hun nieuwe school. Een begroeting aan de schoolpoort, een rondleiding en een infosessie later, voelen zij zich al een stuk meer op hun gemak op hun nieuwe school.

Op de basisscholen ging het er nog ludieker aan toe. Op Sint-Jan Tisselt werd het nieuwe schooljaar ingedanst, op Sint-Lambertus Muizen konden de leerlingen hun hoop voor het nieuwe jaar neerschrijven, Montessorischool Duffel luidde hun tienjarig bestaan in, en bij Sint-Joris Blaasveld stonden er heuse superhelden aan de schoolpoort!

Bekijk het filmpje voor sfeerbeelden van een enthousiaste start van het nieuwe schooljaar in de KITOS-scholen.