We vieren dag van de leerkracht met een startersevent voor onze nieuwe leraren!

  • 5 oktober 2022

We laten onze starters niet in de kou staan! Nieuwe leerkrachten volgden workshops en netwerkten met andere nieuwe leerkrachten uit onze scholengroep.

Scholengroep KITOS hield op woensdagnamiddag 5 oktober, de dag van de leerkracht, haar eerste startersevent voor nieuwe leraren, van zowel basisscholen als secundaire scholen.

Leraren vers van de schoolbanken, maar ook heel wat zij-instromers maakten kennis met de scholengroep en met elkaar. Expertise vanop de klasvloer en eerste klaservaringen uitwisselen was daarbij erg belangrijk. KITOS laat haar nieuwe leerkrachten niet in de kou staan, maar koestert de talenten en de (maatschappelijke) inzet van al haar leraren.

Het plan was om dit startersevent te organiseren in november 2021, maar corona stak daar toen een stokje voor. Alle ‘starters’ van de voorbije twee schooljaren werden uitgenodigd voor dit evenement. Het doel is jaarlijks een dergelijk evenement te organiseren voor startende leraren.

110 nieuwe leraren volgen workshops

De voorbije twee schooljaren mocht onze scholengroep KITOS vzw heel wat nieuwe gezichten verwelkomen. Nieuwe leraren, vers van de schoolbanken, maar ook heel wat zij-instromers. Elke nieuwe leraar wordt bij de start begeleid door een aanvangsbegeleider van de school waarin de beginnende leraar start. Hij of zij krijgt zo een coach/mentor voor het volledige schooljaar mee.

De scholengroep ondersteunt extra met dit startersevent. Leraren en/of directieleden uit de eigen scholen gaven allerhande workshops rond thema’s die startende leraren aanbelangen. Vooral de workshop rond klasmanagement was gegeerd. Voor zij-instromers is er een kloof tussen de theorie in de opleiding en de praktijk op de klasvloer. Elke leraar koos een workshop, daarna kon er genetwerkt worden in een praatcafé.

Lees hieronder het verslag in de pers:

VRT nieuws

Nieuwsblad

Gazet van Antwerpen