‘KITOS 2.0 zal ambitieus naar de toekomst blijven kijken’: Francis Van Caer stelt nieuwe missie, visie en kernwaarden voor op KITOS-seminarie

  • 8 februari 2023

Op woensdag 8 februari organiseerde vzw KITOS haar jaarlijks seminarie in hotel Van der Valk in Mechelen met alle directieleden binnen de scholengroep.

Op woensdag 8 februari organiseerde vzw KITOS haar jaarlijks seminarie in hotel Van der Valk in Mechelen met alle directieleden binnen de scholengroep. Onder het motto ‘Ambitieus voor elk talent’ kregen de missie, visie en kernwaarden een update. Het schoolbestuur wil innovatiever inzetten op ‘hoe een scholengroep en haar scholen besturen’.

In aanloop naar het seminarie stelde KITOS vzw zichzelf stevig in vraag. Wat is de rol van de scholengroep, van een voorzitter, van een schoolbestuur, van schooldirecties? Hoe kan een schoolbestuur meer innovatief besturen, hoe kan het schoolbestuur meer verantwoordelijkheid geven aan directies, leraren én leerlingen? Hoe kunnen we nog meer inzetten op autonomie, betrokkenheid en verbondenheid in onze scholengroep?

Gedurende het seminarie bogen directies en schoolbestuurders zich over deze bovenstaande vragen. Hoe kunnen alle scholen zich herkennen in de KITOS-kernwaarden? Hoe vertalen deze kernwaarden zich op de werkvloer in de klas?

De nieuwe missie, visie en kernwaarden werden door afgevaardigd bestuurder Francis Van Caer toegelicht. Ook visueel werd een voorstelling gemaakt over de mogelijke werking van commissies en werkgroepen.

KITOS 2.0 zal ambitieus naar de toekomst blijven kijken. Hoe zorgen we dat we het eigen potentieel en eigen talent van elk kind, elke leerling, elke student en elke medewerker kunnen waarmaken? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan excelleren binnen zijn talenten?

Francis Van Caer, afgevaardigd bestuurder vzw KITOS

Het (interactief) seminarie bracht nieuwe inzichten, werkpunten en ambitieuze toekomstplannen op. Een zeer boeiende dag met een toegevoegde waarde voor een nog efficiëntere werking binnen de scholengroep.

Als afsluiter voorzag de dienst ICT ook een presentatie rond beveiliging en dubbele authenticatie binnen de KITOS-scholen.