KITOS-leerlingen nemen deel aan Urban Youth Games

  • 31 mei 2024

Onze sportieve talenten uit basisschool O.L.V. van de Ham en Ursulinen Mechelen vertoeven in Parijs.

Een aantal leerlingen uit onze basisscholen O.L.V. van de Ham en Ursulinen Mechelen namen deel aan de Urban Youth Games in Parijs. De Urban Youth Games is een sportief evenement dat in het teken staat van vriendschap en inclusie. In oktober zal er een regionale editie plaatsvinden.

In aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs deze zomer, vinden op vrijdag 31 mei de Urban Youth Games plaats. 38 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van acht Mechelse scholen, waaronder basisschool O.L.V. van de Ham en Ursulinen Mechelen, stapten donderdag de bus op richting de Franse hoofdstad. Daar nemen ze het op tegen zo’n 2.000 andere leerlingen uit het basisonderwijs. Ze nemen er deel aan sportinitiaties en hebben ook een heuse openingsceremonie.

De Urban Youth Games vinden plaats in het sportpark van Marville en draaien niet om sportieve prestaties, maar wel om vriendschap en inclusie.

Regionale editie

Op 24 en 25 oktober is er ook een regionale editie van de Urban Youth Games. Dan zullen leerlingen van alle Mechelse basisscholen kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten. Ook dan staan samenhorigheid, solidariteit en inclusie centraal.

BRON: Gazet van Antwerpen